Preporuke blogerki su bile ključne za imidž brenda

Case-Study-K&P-Influencers

O projektu

Period: Avgust 2016 – Avgust 2017

Klijent: Kozmetika i parfemi

Zadatak: Jačanje brenda uz pomoć Influencers marketinga

Šta možete da uradite ako je vaš brend nov ili je nepoznat na tržištu? Pored drugih marketinških alata, treba da koristite pomoć marketing influensera.

Ovo je priča o razlici između dva stava o istom brendu:

“Šta je ovo? Nikada nisam čula ništa o ovom brendu” i “Poznajem ovaj brend. Svi koriste ove proizvode.”

Situacija

Ingrid” je poljski brend šminke koji je prisutan u Srbiji zahvaljujući kompaniji “Kozmetika i parfemi”. Ovi proizvodi su već bili prisutni na ovom tržištu nekoliko godina pre nego što smo započeli saradnju. Imali su web shop i redovno su promovisali Ingrid proizvode na Facebook-u i putem Google Adwords-a.

Međutim, i dalje je ovaj brend bio skoro potpuno nepoznat na tržištu i teško se prodavao. Predstavnici prodaje su imali ogromne probleme da dokažu kvalitet Ingrid proizvoda, jer potrošači nikada pre nisu čuli za njih.

Rešenja

Veliki, poznati brendovi imaju velike budžete za promociju i širenje poznatosti brenda. Manji brendovi nisu u toj situaciji, pa su im potrebne gerilske marketing taktike da iskorače iz kruga nepoznatih.

Moć promocije od “usta do usta” je neverovatna, pa su nam bili potrebni odgovarajući influenseri da kažu nekoliko lepih reči o Ingrid proizvodima. Naš prvi zadatak je bio da istražimo desetine kozmetičkih blogerki, vlogerki i drugih eksperata u toj oblasti kako bismo odabrali one koji se uklapaju u kompanijsku kulturu našeg klijenta.

Napravili smo listu najuticajnijih, ali su one bile preskupe za našeg klijenta, pa smo prešli na sredinu naše liste. Konačno, zaključili smo saradnju sa nekoliko mladih dama. Neke od njih su pisale recenzije proizvoda, neke su snimile video, ali su sve preporučivale Ingrid kao šminku iznenađujuće dobrog kvaliteta i pristupačne cene. Delili smo ove priče na kompanijskim nalozima na društvenim mrežama i pravili oglasne kampanje.

Rezultati

Naravno, mi nismo mogli nagovoriti ni jednu od ovih influenserki da preporučuju Ingrid šminku, ali smo verovali u kvalitet proizvoda i to se isplatilo.

U prvih 6 meseci ukupna online prodaja je porasla za 150,3%. Veleprodaja je skočila za desetine procenata i sve to zbog direktnog uticaja pozitivnih preporuka influenserki. Efekti na imidž i popularnost brenda su bili neverovatni.

Sada predstavnici prodaje imaju mnogo lakši posao nego ranije. Skoro svako zna za Ingrid šminku. Najbolje od svega je to što ga sada sami potrošači traže.

0
%
Porast online prodaje za 6 meseci

Zaključak

Hiljadama godina je preporuka najsnažniji vid promocije. Ako vam neko koga znate i kome verujete kaže nešto dobro o nekom proizvodu ili usluzi, veća je verovatnoća da ćete razmisliti o tome da to i kupite. Zbog toga, ne treba da bude pitanje da li treba da koristitie Influencers Marketing kao deo promocije vašeg brenda. Pitanje je kako odabrati prave influensere, postaviti cilj i postići odgovarajuću saradnju sa njima.