Unapređeni websajt je generisao 57% više zagrejanih kupaca

„Više od 20 godina je naš poslovni fokus na velikim kompanijama. Ali, nakon lansiranja unapređenog websajta, dobili smo desetine novih kupaca i među malim kompanijama samo u roku od jedne godine. GR8SOME nam je otvorio potpuno novu nišu kupaca.

Branislav Šipoš, CEO – Candy Subotica

Case-Study-Candy-Subotica

O projektu

Period: Maj – Jun 2016

Klijent: Candy Subotica

Zadatak: Unapređenje websajta

Šta treba raditi kada stvari idu prilično dobro? Unapređivati! Unapređivati! Unapređivati!

Slučaj kompanije Candy Subotica je jedna slatka priča o malom biznisu i poboljšanju promocije koja je unapredila celo poslovanje.

Situacija

Candy Subotica iz Srbije je mala kompanija koju bi skoro svaki preduzetnik želeo da ima. Proizvode kakao prah za različite proizvode i industrije. Ostvarili su uglednu tržišnu poziciju nakon 20 godina postojanja, kombinacijom napornog rada, preporuka i velike ljubavi prema svom poslu.

Većina glavnih proizvođača slatkiša u Srbiji i na Balkanu već kupuje kakao prah od njih. Njihov san je bio da uđu na rusko tržište.

Rešenja

Ponekad kompanije zaborave na to koliko je važan websajt za njihov biznis. Vlasnik Candy Subotica je shvatio da ih njihov websajt ne predstavlja u pravom svetlu – kao specijalizovanu, dobro organizovanu, malu kompaniju kojoj su najvažniji resurs njihovi zaposleni. Konačno, odlučili su da unaprede njihov postojeći websajt uz pomoć GR8SOME tima.

U skladu sa našom detaljnom analizom i novom definisanom digitalnom marketing strategijom, kreirali smo kompletan novi izgled i doživljaj njihovog websajta.

Naš cilj je bio da ispričamo njihovu priču u slikama sa manje reči, a više strasti. Svaki tip kakao praha je dobio svoju posebnu stranicu gde smo obuhvatili sve njegove karakteristike – vizualno i tekstualno. Skoro da možete osetiti aromu kakaa na svakoj stranici.

Pisali smo jasne rečenice kako bismo rekli samo ono što je zaista važno njihovim potencijalnim klijentima. Jednostavna kontakt forma je dodata na početnu stranu kako bi stimulisala lakši prvi kontakt sa potencijalnim klijentima.

Rezultati

U prve dve nedelje nakon lansiranja unapređenog sajta, Candy Subotica je dobio mnoštvo komplimenata od njihovih najvećih dobavljača i kupaca. Redizajnirani i reorganizovani websajt značajno je poboljšao njihov imidž. Opšti utisci su bili veoma pozitivni. Ali, najvažniji komentar su primili od ruske kompanije zajedno sa potpisanim dugoročnim ugovorom o saradnji. To je bio momenat slavlja za sve zaposlene.

I pored toga, ista ta godina je postala još interesantnija. U narednih 12 meseci, Candy Subotica je primio stotine emailova od fabrika slatkiša i kozmetike, ne samo sa regije Balkana, nego iz cele Evrope i Rusije. Neke od njih su postali i njihovi stalni kupci.

U poređenju sa prethodnim godinama, Candy Subotica je ostvario 57% više potencijalnih, zagrejanih kupaca i 23% više potpisanih ugovora sa novim kupcima.

Ovaj trend generisanja potencijalnih kupaca je stalan proces, jer Candy Subotica i dalje dobija barem 1 novi zahtev za ponudom na svake 2-3 nedelje.

0
%
Više potencijalnih kupaca
0
%
Više potpisanih ugovora

Zaključak

Ne potcenjujte moć vašeg websajta! Uvek ga unapređujte.

Čak i ako imate dosta kupaca koji su došli preko drugih prodajnih kanala, oni su pre odluke o saradnji sa vama posetili vaš websajt i uverili se u to da ste pouzdan poslovni partner.