Prosečan “Bounce rate” može biti i 2.55% za samo 6 meseci

Case-Study-Emmi-dent-Serbia

O projektu

Period: Januar – Mart 2016

Klijent: Emmi-dent Srbija

Zadatak: Izgradnja websajta

Danas je svakom biznisu potreban websajt. Ali, kakav on treba da bude da bi bio vaš uspešan prodavac? Kakav treba da bude sadržaj na njemu? Kako treba da bude organizovan?

Emmi-dent.rs je jedan od onih webshop-ova sa detaljnim i podužim objašnjenjima i mnogo primera. U njihovom slučaju se pokazalo da je to osnova za prodaju proizvoda koji je skup i potpuno nepoznat na tržištu Srbije.

Situacija

Svaki proizvod ili grupa proizvoda zahteva specifičan pristup marketingu. Dobar primer za to je upravo Emmi-dent – svetski poznata jedinstvena ultrazvučna četkica za zube. Ovo nije obična četkica za zube, već četkica koja rešava određene dentalne probleme. U Srbiji je ona veoma skupa, pa, nažalost, ne može svaka porodica da je priušti.

Kao deo njihove poslovne strategije, distributer za Srbiju je planirao da u fokus svih marketinških zalaganja stavi digitalni marketing. U jednu ruku je za nas ovo bio eksperiment kako bi saznali da li je moguće osvojiti Srpsko tržište sa Emmi-dentom koristeći samo internet.

Rešenja

Emmi-dent ima različite proizvode za odrasle, decu, ali i za kućne ljubimce. Kreirali smo web shop sa 15-20 proizvoda. To je bio lakši zadatak.

Teži deo je bio kreiranje digitalne marketing strategije koja u fokusu ima edukaciju tržišta i prodaju u isto vreme. Svi znamo kako treba da peremo zube, ali se upotreba Emmi-denta potpuno razlikuje od svih dostupnih proizvoda za negu zuba na tržištu. Naš zadatak je bio da edukujemo ciljnu publiku o tome šta je ultrazvuk u svakodnevnoj dentalnoj higijeni, zašto je korisno prati zube sa ultrazvučnom četkicom i kako se koristi Emmi-dent. Sve to putem websajta.

Deo našeg zadatka je bio da definišemo ciljnu publiku (buyer persona) u Srbiji za različite Emmi-dent proizvode, ali i za različite dentalne probleme i da na osnovu toga kreiramo digitalni marketing sadržaj.

Web sajt koji smo kreirali sadrži više od 10 statičnih stranica sa detaljnim objašnjenjima. Veliku pažnju smo posvetili psihološkim apsektima definisanih ciljnih grupa i prilagodili ih njihovom načinu razmišljanja i traženja informacija.

Visoka tehnologija koja je implementirana u Emmi-dent proizvode postaje sve više razumljiva krajnjem korisniku, zahvaljujući principima copywriting-a. Kako, zašto, kada, ko,… Sve je tamo, na jednom mestu, pregledno i organizovano po temama, kako bi svako ko je zainteresovan mogao lako i brzo da pronađe potrebne informacije.

Rezultati

Emmi-dent uskoro postaje ugledno virtuelno mesto gde mogući kupci mogu pronaći sve odgovore na njihove sumnje i naučiti sve o dentalnoj higijeni i zdravlju zuba i desni. Sada korisnička podrška ima mnogo lakši zadatak. Kada ih potencijalni kupci pozovu na telefon, primećuje se da su veoma dobro upoznati sa karakteristikama i efektima Emmi-dent proizvoda na njihov određeni dentalni problem.

Bounce rate” je jedan od najboljih indikatora šta znači diferencijacija i targetiranje. Početkom 2016. kada je lansiran emmi-dent.rs, prosečan bounce rate je bio 11.5%. U narednih 6 meseci prosečan Bounce rate je opao na 2.55% sa maksimalnih 20.83%. To znači da ovaj websajt posećuje uglavnom ciljna grupa koju smo definisali i da tamo pronalazi informacije koje su im potrebne.

Ovaj primer pokazuje kako pažljivo skrojeni i kvalitetni digitalni marketing sadržaj utiče na dugoročnu izgradnju poverenja kod vaše ciljne publike.  

0
%
Početni Bounce Rate
0
%
Bounce Rate nakon 6 meseci
0
%
Maksimalni Bounce Rate

Zaključak

Kada su u pitanju skuplji proizvodi ili usluge, potrebno je pre svega dobro osmisliti marketing strategiju i posebno obratiti pažnju na copywriting. Nekada su dobri prodavci radili ovaj posao tokom ličnih sastanaka, ali srećom, danas imamo internet. 🙂

Dakle, priča o ovoj ultrazvučnoj četkici za zube je zaista priča o uspešnom websajtu. To pokazuje da se ne radi samo o klasičnim opisima proizvoda i funkcionalnostima, već i o tome kako potrošači osećaju i razmišljaju o svojim dentalnim problemima i zašto im je potrebna baš Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube. To razumevanje stvara prodaju.