Šale su povećale online prodaju za 38.5% za samo godinu dana

Case-Study-Creative-Shop

O projektu

Period: Novembar 2016 – Januar 2018

Klijent: Creative Shop – Biromarket 024

Zadatak: Razvoj strategije digitalnog marketinga

Kreativni i kvalitetni proizvodi treba da budu osnova svake promotivne strategije. Međutim, to nije dovoljno za diferencijaciju na visoko konkurentnom tržištu.

Creative Shop je morao da postane baš kreativan. Najveći izazov je bio da se kreira specijalan stil komunikacije, atraktivan za njihovu primarnu ciljnu grupu. Naravno, sve sa konačnom svrhom – da se poveća online prodaja.

Situacija

Da li vam je poznat osećaj kada treba da idete na rođendan, ali ne znate šta da kupite za poklon? Očajnički pretražujete na netu nešto što je kul, smešno i korisno u isto vreme. Bilo bi odlično ako to možete da kupite online. Creative Shop je mesto koje vam treba! To je web shop u kojem možete pronaći ili kreirati majicu, duks, donji veš ili drugi proizvod sa nekim neobičnim, jedinstvenim printom.

Toliko zanimljivih stvari je već bilo tamo, ali su oni i dalje bili samo jedna obična lokalna prodavnica. Websajt im je bio neka vrsta podrške fizičkoj prodavnici na lokalnom tržištu.

Rešenja

Creativeshop.rs je postojao 7 godina kada smo započeli saradnju. Vremenom je postajao sve bolji i bolji, ali i dalje nije bio na nivou nacionalne poznatosti. Počeli smo sa brend analizom koja nam je pokazala da je Creative Shop skoro potpuno nepoznat na Srpskom tržištu. Bilo je očigledno da je potrebno da proširimo njihov uticaj i dosegnemo do željenih potencijalnih kupaca iz cele države.

Sledeća stvar koju smo zaključili je bila ta da Creative Shop nema brend identitet. Ciljna grupa je bila suviše široka, pa smo je suzili i definisali primarnu ciljnu grupu – mladi ljudi od 18 do 30 godina iz urbanog okruženja. Uzimajući u obzir ponudu Creative Shop-a, definisali smo glavnu karakteristiku ove ciljne grupe – obožavaju da se šale.

Sledeći korak je bio da kreiramo stil komunikacije koji sadrži specijalan jezik promotivnih poruka i vizualnog stila. Šale i neobičan humor su postali realnost u formi rima i stripovskih vizualnih stilova.

Mesečni planovi promocije su bazirani na ovim parametrima kombinovani sa tačnim statistikama društvenih mreža i Google analitike. Korak po korak, kreirali smo fokusirane promotivne kampanje koje skreću pažnju na određene proizvode sa određenim printom putem Facebook-a, Instagrama i Google Adwords-a.

Rezultati

Za 12 meseci uvideli smo značajne promene. Novi komunikacioni stil privukao je nove kupce iz cele države. Creative Shop je postao prepoznatljiv kao kul online mesto za kupovinu zabavnih poklona. Odlična usluga, isporuka na vreme i kvalitet proizvoda pomogli su im da postanu atraktivni i mnogim online velekupcima.

Najvažniji podaci su:

  • Ukupna online prodaja je porasla za 38.6% u prvoj godini
  • Stopa konverzije je porasla za 15.38%
  • Broj transakcija je porastao za 24.81%
  • Prosečna vrednost porudžbine je porasla za 10.96%

Ko bi mogao da zamisli da šale i šaljive poruke na printovima sa kojima osobe mogu da se identifikuju imaju ovakav uticaj na online prodaju?

0
%
Povećanje online prodaje
0
%
Porast stope konverzije
0
%
Porast broja porudžbina
0
%
Porast prosečne vrednosti narudžbe

Zaključak

Prvo, potrebno je znati ko je vaša primarna ciljna publika, zatim, razumeti njihovo ponašanje. Konačno, morate stvoriti poseban stil komunikacije da bi vaše poruke doprle do njih.

Ali, ovo je samo početak. Promene su brze i kontinuirane. Stoga, vaša digitalna marketing strategija mora biti usklađena sa promenama koje se dešavaju na vašem ciljnom tržištu. U suprotnom, vaša promocija neće biti atraktivna vašim potencijalnim potrošačima.